Tapasztalja meg a harkányi víz csodás gyógyító hatását!

A harkányi gyógyvíz kitűnően alkalmas mozgásszervi-, reumatikus- és ízületi betegségek kezelésére, ami a gyógyvízben található kétvegyértékű kénnek köszönhető. Szervezetünkben az ízületi porcok felépítésében ugyanis olyan szerves molekulák vesznek részt, amelyeknek fontos eleme ez a kétvegyértékű kén. A vízben található kén bizonyítottan beépül a porcokba, így segíti a porcot alkotó kéntartalmú vegyületek ismételt felépülését és pótlását.

A Thermal Hotel Harkány a régióban egyedülálló gyógykezeléseket kínál mozgásszervi problémák, megbetegedések kezelésére. Így:

 • Kopásos jellegű ízületi betegségek (Arthrosis)
 • Csípő- és térdízületi betegségek (Arthrosis)
 • Kis ízületek (Arthrosisa)
 • Gyulladásos ízületi betegségek (Arthritis) nyugalmi stádiumában
 • Köszvény
 • Gerincbetegségek kezelésére.

Szállodánk gyógyászati részlege állandó orvosi felügyelet mellett kvalifikált szakszemélyzettel magas színvonalú kezeléseket biztosít.

Gyógycentrumunkban mindezeket kúracsomagok formájában illetve különálló szolgáltatásként is igénybe veheti. Gyógyászati részlegünk komplex ellátását nem csak szállóvendégeink vehetik igénybe.

Milyen problémákra jó a harkányi víz?

Kopásos jellegű ízületi betegségek

Csípő és térd ízületi betegségek

Kis izületek

Gyulladásos izületi betegségek nyugalmi stádiumban

Köszvény

Miért jó a harkányi víz?

Gyógyászati szempontból a harkányi víz legjelentősebb alkotórésze a karbonszulfid, amely a földalatti nyomás miatt oldott állapotban van jelen, a nyomás alól felszabadulva viszont bomlani kezd és kénhidrogén gázzá alakul. A karbonszulfid a bőrön át és belélegezve egyaránt igen aktívan szívódik fel a szervezetben.

A harkányi gyógyvíz ereje mozgásszervi betegségek gyógyításában, műtét utáni rehabilitációban is kiváló eredményeket ér el. Bizonyítottan beépül a porcba, ezért hatásos a porc degenerációjával, túlterhelésével vagy sérülésével járó mozgásszervi betegségekben, sportsérülések esetén, műtétek utáni utókezelésnél.

Mozgásszervi kezeléseink

Szolgáltatásaink

 • gyógymedence
 • gyógymasszázs
 • elektroterápia
 • lézerkezelés
 • ultrahang
 • BEMER mágneses terápia
 • iszapkezelés
 • részleges gyógypakolás
 • tangentor
 • gyógytorna
 • vízi torna

Szállodánk gyógyászati részlege állandó orvosi felügyelet mellett kvalifikált szakszemélyzettel magas színvonalú kezeléseket biztosít. Gyógycentrumunkban mindezeket kúracsomagok formájában illetve különálló szolgáltatásként is igénybe veheti.

Gyógykezelések

Gyógymedence

A harkányi gyógyvizet szállodánk saját külső és belső gyógymedencéiben élvezheti. A 37 °C-os magas kéntartalmú gyógyvizes medencék a balneoterápia alapját képezik. A vízben található kén rendkívül kedvező hatást gyakorol a szervezetre, mert bizonyítottan beépül a porcokba, így segítve a porcot alkotó kéntartalmú vegyületek ismételt felépülését és pótlását.

Keresse csomagajánlatainkat, amelyek tartalmazzák gyógymedencéink használatát! Amennyiben olyan csomagot foglalt, amely nem tartalmazza a gyógymedencék használatát, külön térítés ellenében válthat belépőjegyet is:

 • Napi jegy: 1.200 Ft/fő
 • Félnapos jegy (8:00-tól 14:00-ig vagy 14:00-tól zárásig): 900 Ft/fő

Gyógymasszázs

A gyógymasszázs a svédmasszázs fogásain alapul, terápiás céllal végzett kezelés. Hatása összetett és a szervezet egészére hat. Hatással van mind a pszichés mind a testi állapot javulására. Így tehát a speciális mozdulatsorok alkalmazásával, a keringés fokozásával az izmok ellazulnak, az anyagcsere-folyamatok fokozódnak, a bőr és az izomzat visszanyeri rugalmasságát. A kezelést a harkányi gyógyvízből készült gyógykrémmel végezzük.

Elektroterápia

Az elektroterápia az elektromos energia terápiás célra való felhasználása, amelyet kis-, közép- és nagyfrekvenciás kezelésre osztunk. A kis-és középfrekvenciás kezelésnél a betegnek áramérzése van, az elektróda a köztianyagon keresztül közvetlenül érintkezik a kezelendő testrésszel.

Kisfrekvenciás kezelések közé tartozik:

 • Galvánáram kezelés: amelynek fájdalomcsillapító, értágító, izomtónusra gyakorolt hatását használjuk ki terápiásan. Többféle formában alkalmazzuk, segítségével gyógyszert juttathatunk a bőrbe (Iontoforézis).
 • Diadinamikus áram kezelés: olyan impulzus áramforma, amely a galvánáram és impulzusáram kombinációja. Élettani hatása elsősorban fájdalomcsillapítás és enyhe vérbőségfokozás.
 • TENS (Transzkután Elektromos Neurostimuláció) kezelés: manapság az egyik legelterjedtebb fájdalomcsillapító elektroterápia. Elsősorban mozgásszervi fájdalmak csökkentésére alkalmazzuk.
 • Szelektív ingeráram kezelés: a bénult izomszövet kezelésére szolgál.

A középfrekvenciás interferencia áram mélyebb hatású, fájdalomcsillapítás és izomtorna mellett ízületi duzzanatok kezelésére, lokális vizenyők felszívódására használjuk.

Lézerkezelés

A fényterápia egy speciális formája a lágy (soft) lézerkezelés. Alapja, hogy nagy energiájú fényt kis helyre fókuszálunk, amellyel biológiai hatást váltunk ki.

Hatása: javítja a sejtek oxigén ellátottságát, fokozza a keringést, csökkenti a fájdalmat, az izmok görcsösségét és a gyulladást. Továbbá aktivizálja a szervezet öngyógyító mechanizmusait.

Ultrahang

Különleges mechanikai kezelés, mikromasszázs, amelyet végezhetünk közvetlenül a bőrön, de adhatjuk víz alatt is. Speciális formája a szonoforézis, amikor gyógyszert juttatunk be vele a szervezetbe. Kombinálhatjuk más elektromos kezeléssel is. Ajánlott gerinc- és végtagízületek degeneratív és gyulladásos megbetegedésére, izomfeszesség mérséklésére.

Hatása: fokozza a keringést, csökkenti a fájdalmat, lazítja a kötőszövetet, hámosít.

BEMER mágneses terápia

Ez a terápia speciális pulzáló mágneses térrel történő kezelés. Kifejezetten jó hatású csontanyagcsere-betegségekben (csontritkulás), törésgyógyulás esetén, ízületi protézis kilazulás ellen.
Hatása: javítja, intenzívebbé teszi a vérkeringést egészen a hajszálerekig. Aktivizálja az anyagcserét, javítja a sejtek regenerációját, növeli a szövetek oxigén ellátottságát. Hámosító hatása miatt elősegíti a sebgyógyulást. Kiváló sportsérülések, izomhúzódások kezelésében, fájdalomcsillapításban. Továbbá jótékony hatású alvászavarok esetén és stresszoldásban is.

Iszapkezelés

Fájdalomcsillapító, izomrelaxáló hatású. Hatására az ízület körüli lágyrészek fellazulnak, a folyadékgyülem felszívódik. Idült gyulladás esetén használható.

Gyógypakolás (részleges)

A bőr egyes területeire gyógyszereket juttatunk oldat vagy krém formájában azzal a céllal, hogy onnan felszívódva helyi vérbőséget idézzenek elő. Alkalmazzuk őket a törzsre, illetve a perifériás ízületekre.

Hatása: összetételüknél fogva fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, izomlazító hatású.

Tangentor

A tangentor víz alatti sugármasszázs.

Hatása: javítja a vérkeringést és közérzetet, erősíti a legyengült izomzatot, helyreállítja a bőr állapotát

Gyógytorna

A gyógytorna egy olyan, mással nem helyettesíthető fizioterápiás eljárás, amely a mozgást, mint terápiás ingert használja fel a funkciókárosodások megelőzésére, elhárítására, javítására. Célja az ízületek mozgástartományának megőrzése, helyreállítása, a legyengült izomzat erősítése, a fájdalom csillapítása. Gyógycentrumunkban mindezt egyéni gyógytorna keretein belül vehető igénybe, így egyénre szabottan, a problémához illeszkedve állítható össze az ideális mozgásforma, szakképzett gyógytornász irányításával. 

Vízi torna

A vízi torna úszástudástól, kortól, nemtől és testsúlytól függetlenül mindenki számára egy olyan mozgásforma, amely védi az ízületeket, elősegíti a jó fizikai állapot fenntartását, egyben erősít és pihentet. Mindez a szálloda vendégei számára szép környezetben, jó hangulatban és ingyenesen igénybe vehető.

 

Csomagjaink

Szállodánk gyógyászati részlege állandó orvosi felügyelet mellett kvalifikált szakszemélyzettel magas színvonalú kezeléseket biztosít. Gyógycentrumunkban mindezeket kúracsomagok formájában illetve különálló szolgáltatásként is igénybe veheti.

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink örömmel válaszolnak!

Kérjük fogadja el az adatkezelési tájékoztatót!